Organisatiecoaching

Organisatiecoaching is het coachend begeleiden van verandering in de gehele organisatie of onderdelen daarvan. De begeleiding kan bestaan uit: executive coaching, team coaching, 1-op-1-coaching, training en andere interventies. Deze samenhangende interventies ondersteunen steeds het grotere geheel.

Wij werken graag met mensen die bereid zijn naar het gehele organisatiesysteem te kijken en tegelijkertijd naar de rol die zijzelf daarin vervullen. Daarbij onderzoeken we vragen als: Wat is jouw bijdrage aan de bedoeling van de organisatie? Waar is welke verandering nodig om deze bijdrage te optimaliseren?

Onze ervaring leert dat een ‘plan gemaakt op de tekentafel’ vaak een belemmering vormt voor wat er echt toe doet en zelden leidt tot het beoogde resultaat. Belangrijk in de aanpak is vanaf het begin het samen te doen, in het werk. Daarbij de verandermissie, -visie en –strategie helder voor ogen te hebben en ondertussen steeds contact te houden met wat op dat moment nodig is om de verandering te realiseren. 

Leiden en begeleiden met Theory U

Organisatiescan

Met 4 coaches – 2 dagen

Wij komen 2 aaneengesloten dagen bij jou in het bedrijf voor onderzoek, analyse en advies.

Leiden en begeleiden met Theory U

Intervisie

Incompany

Leren van collega’s met verschillende methodes.

Leiden en begeleiden met Theory U

Coach je Collega

Programma in 3 stappen

Bouwen aan een coachende organisatiecultuur voor professionele ontwikkeling en vitaliteit.

Eigenzinnig veranderen

‘In tegenstelling tot de meeste veranderingen heb ik als opleidingsmanager het team Maatschappelijke Zorg niet gekozen voor ‘meer van hetzelfde’ waardoor er een mogelijke verandering op zou kunnen treden. Op geheel eigen wijze ben ik in overleg met een deel van het werkveld binnen Welzijn gekozen te gaan samenwerken met Nicolette en Marret.

Dat heeft in een periode van negen maanden meer resultaat opgeleverd in een optimale samenwerking tussen het werkveld en de school, dan in de zeven voorgaande jaren. De contacten zijn minder maar intensiever, de input voor de verandering komt uit een breed werkveld en de resultaten zijn behapbaar, uitvoerbaar en meer dan het proberen waard.

De manier van werken met onder andere een stakeholderinterview hebben breder gezorgd voor een nieuwe kijk op verandering, het diep luisteren heeft bijgedragen aan een sterkere band met de stakeholders.

Durf jij ook te veranderen op een eigenzinnig wijze?’

(M.P.) Martin Blok MEM, Opleidingsmanager Horizon CollegeWelzijn & Entree, Maatschappelijke zorg, Alkmaar en Hoorn, 2018

Ik heb een vraag over organisatiecoaching

Agenda 2020

 

Co-Care Summer School

Neem de regie en beïnvloed de loop van jouw leven.

Hoe gebruik jij deze crisis om de verandering die je wil zien, zelf te creëren?

Online 5-daagse van 20 t/m 24 juli
marret@co-care.nl