als je impact in je organisatie wilt maken

Twee jaar geleden volgde ik n zeer interessante training over organisatieontwikkeling met Theorie U. Gefascineerd door het gedachtegoed van de U, het persoonlijke inzicht dat ook organisatie ontwikkeling bij mijzelf begint en zeer enthousiast over deze veel belovende materie, stond ik te trappelen om onze organisatieontwikkeling hiermee te verrijken.
Toen kwam ik, na drie dagen onderdompelen in de U, terug in de organisatie.

En nu…..? Nu kan ik de geleerde technieken toepassen binnen de organisatie, dat levert mij een interessant, ander perspectief op. Maar hoeveel impact heeft dat in de praktijk? Ik wil impact maken in de praktijk.
Charles Jennings onderbouwt mijn ervaring met zijn 70-20-10 framework, dat zegt dat mensen slechts 10% leren uit cursussen en trainingen, 20% van anderen uit de omgeving en 70% tijdens het ervaren en doen tijdens hun dagelijkse werk.
Alleen een training is niet genoeg.

Op dat moment attendeerde de toenmalige directeur mij op het ‘U.lab: Leading from the emergent future’ aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Boston. Deze volgde ik vanuit een hub in Alkmaar, met digitale live sessies van grondlegger Otto Scharmer. Via edX.org waren alle benodigde materialen en nieuwste ontwikkelingen beschikbaar. Geweldig!
Mijn vraagstuk bij aanvang was: Hoe creëer ik impact binnen de organisatie met het gedachtegoed en de sociale technologieën van Theory U? Ik had geen idee hoe ik dat voor elkaar moest krijgen.

Hierbij een verslag van mijn U-proces: In de hub, een groep gelijkgestemden uit de regio Alkmaar, gefaciliteerd door twee trainers, initieerde ik dit vraagstuk en ging aan de slag. Ik oefende met diep luisteren; luisteren zonder oordeel, vanuit verbinding met dat wat mijn gesprekspartner bezighoudt en daarbij te blijven. Ik deed onderzoek binnen de organisatie. Leerde wat ik los kon laten en wist het af en toe ook even niet. Dat is een (belangrijk) vast onderdeel in dit proces, leerde ik.
In de fase van uitkristalliseren, deed ik een stakeholder interview met eerder genoemde directeur. Een van zijn reacties was: ‘Wat een goed gesprek, als directeur zou ik 60% van mijn tijd gesprekken als deze moeten voeren, in plaats van vergaderen volgens een eerder vastgestelde agenda. Marret, als jij dit gedachtegoed binnen de organisatie weet te verspreiden, zou dat veel goeds kunnen brengen’. Van binnen juichte ik, deze reactie was mooier dan ik had gehoopt! Daarop kristalliseerden zich de contouren van mijn resultaat in dit proces uit; een incompany programma vanuit het gedachtegoed van de U.

Ik had echter wel een partner nodig, aangezien ik toen nog niet veel ervaring had opgedaan als trainer. ‘Toevallig’ benaderde Nicolette, een van mijn trainers, mij met de vraag: ‘Marret, dit gedachtegoed is zo te gek, daar zou je meer mee kunnen binnen organisaties. Jij werkt als organisatieadviseur, heb jij daar geen ideeën over’? Nou, dat heb ik zeker. Sterker nog, ik zoek een ervaren trainer die met mij dit programma wil ontwikkelen en geven.
Nog diezelfde week zaten we om tafel en al na 10 minuten was onze samenwerking beklonken. We ontwikkelden het incompany Innovatie.lab: “Ondernemende reis waar je U tegen zegt”. En binnen no-time had ik het directie-managementteam in de deelnemersgroep en stelde ik het programma open binnen de organisatie. Een gemêleerd gezelschap van 16 collega’s nam deel aan deze ondernemende reis.
Dat was het resultaat van mijn eerste U-proces; leren en doen vanuit mijn persoonlijke vraagstuk, in mijn eigen werkpraktijk. Ik heb mijn impact gemaakt.

Reacties van deelnemers naar aanleiding van dit programma, vind je onderaan deze pagina http://www.co-care.nl. Inmiddels loopt binnen deze organisatie het tweede Innovatie.lab “Ondernemende reis waar je U tegen zegt” en verspreiden het enthousiasme en de technieken zich langzamerhand binnen de organisatie.

Stop met trainen, als je meer wilt dan kennismaken met interessant gedachtengoed, als je impact wilt maken. Wil jij impact maken binnen jouw organisatie?

http://www.co-care.nl/innovatie-lab-ondernemende-reis-waar-je-u-tegen-zegt/

Wij horen graag van je!

Share